Відбір до Євро-2024

Група Н

Фінляндія – Данія – 0:1

Гол: Хьойберг, 87

Казахстан – Північна Ірландія – 1:0

Гол: Самородов, 27

Група Е

Фарерські острови – Молдова – 0:1

Гол: Раце, 53

Група G

Чорногорія – Болгарія – 2:1

Голи: Савич, 45+1, Йоветіч 90+6 – Боруков, 79

Вилучення: Вуячіч, 59 (Чорногорія)

Нереалізований пенальті: Десподов, 61

Данія у матчі проти Фінляндії володіла ініціативою. Пʼять разів голкіперу господарів довелося рятувати свою команду. Зокрема Градецкі парирував штрафний удар Еріксена та потужний постріл Норгорда. Лише на 87 хвилині Хьойберг вирвав перемогу для Данії.

Збірна Казахстану дотиснула Північну Ірландію. Господарі вийшли вперед ще у першому таймі завдяки голу Самородова. Суперники мали хороші моменти та намагалися змінити хід гри, проте поцілити у ворота так і не вдалося.

Наразі у групі Н лідирує Данія з 13 балами, під нею розташувалася Фінляндія (12 очок), а Казахстан опинився на третьому місці з 12 пунктами.

У іншому матчі Молдова вийшла вперед на 53 хвилині зустрічі – відзначився Раце. Збірна Фарерських островів хоч і володіла мʼячем більшу частину матчу, але майже нічого не створила біля воріт суперника.

Ця перемога дозволила Молдові вийти на 2 місце у групі Е з 8 очками. Стільки ж у збірної Чехії, але вона має ще матч у запасі. А ось Фарерські острови на дні з одним балом.

Натомість Чорногорія приймала Болгарію. Перший гол у матчі забив Савич вкінці першого тайму. По перерві Чорногорія залишилася у меншості після вилучення Вуячіча. Цим скористався Боруков та відновив паритет. Натомість Десподов не зміг реалізувати пенальті. Ця помилка стала фатальною, адже у додатковий час Йоветіч головою замкнув навісну подачу та приніс перемогу господарям.

У групі G Чорногорія та Болгарія розташувалися на 2 та 5 місцях відповідно. На першій сходинці опинилася Угорщина.