"Я насправді важко переживав усі чутки, розмови, припущення. В якийсь момент навіть захотів повністю відділити себе від усіх новин, просто займався футболом. Усі перемовини вели спільно СК Дніпро-1 і мій агент Олексій Люндовський. Я не відривався на чутки й старався тримати голову сконцентрованою суто на грі. Одне можу сказати, що City Group проявляла інтерес до мене ще раніше.

Десь два роки тому, вже після Євро-2020, мене хотіли підписати в Труа. Тобто, я вже точно знав, що я на радарах City Group, із 2021 року. Коли ж Вітя Циганков так добре представив Україну в Жироні, в мене вже була точна інформація, що і цей клуб постійно слідкує за моїми виступами.

Чому Жирона, а не якийсь клуб Серії А, французької Ліги 1 чи хтось ще? Інтерес цих клубів також був предметним, але більшість із них хотіли довести перемовини до серпня, щоб продати максимально дорого своїх нападників (яких вони врешті-решт продали) і потім перемикнутися на мене. Можу сказати, що конкретно в цьому році були пропозиції від інших клубів, досить іменитих у своїх чемпіонатах, які зараз грають у єврокубках, але я вибрав Жирону й радий цьому вибору.

Мій трансфер взагалі був непростим, тому що все мало задовольнити не тільки мене, а й СК Дніпро-1 та Мітьюлланд. Жирона в особі Пере Гвардіоли зіграла на випередження і змогла оперативно знайти спільну мову і з українським, і з данським клубом. І найголовніше – в інших зацікавлених клубах не було Циганкова", – цитує Артема Довбика Sport Express.