УПЛ. П'ятий тур

Колос – Шахтар – 0:2

Гол: Назарина, 25, Кащук, 45+2

Вилучення: Гочолейшвілі, 39 (Шахтар)

"Гірники" у попередньому турі розписали божевільну нічию з Кривбасом (3:3), а Колос поділив очки з Рухом (1:1). Окрім того, ковалівці зазнали гіркої поразки від ФСК Маріуполь в 1/16 Кубка України, програвши в серії пенальті.

"Помаранчево-чорні" вийшли вперед на 25-й хвилині. Сікан у штрафному господарів продовжив простріл Криськіва на Назарину – Єгор впритул розстріляв порожні ворота.

Невдовзі Ковалівку накрила злива. А за лічені хвилини Шахтар залишився у меншості: Гочолейшвілі брутально наступив на ногу Богданову і отримав пряму червону. Прикра статистика для донеччан: четверте вилучення за п'ять турів УПЛ.

Втім, Колос не зумів скористатися кількісною перевагою: до перерви підопічні ван Леувена подвоїли перевагу. Криськів блискуче з глибини відпасував за спини оборонців суперника і вивів на ударну позицію Кащука. Вінгер не схибив – 2:0.

По перерві ковалівці мали дві нагоди відігратися. Однак Демченко пробив трохи вище воріт, а після удару Мякушка м'яч просвистів повз ближню стійку. Невдовзі реакцію Різника двічі випробував Салабай, однак воротар "гірників" зіграв надійно.

0:2 – Шахтар зумів втримати символічну перемогу в День міста Донецьк і очолити турнірну таблицю УПЛ (11 очок). Колос опинився на п'ятій сходинці (8 пунктів).