Жіночий чемпіонат світу. Фінал

Іспанія – Англія – 1:0

Гол: Кармона, 29

Нереалізований пенальті: Ермосо, 70

У півфіналі іспанки мінімально здолали Швецію (2:1), а "левиці" пройшли Австралію (3:1). До слова, у матчі за бронзу тріумфували скандинавки.

Збірна Іспанії вкотре підтвердили статус однієї з найсильніших національних команд світу на всіх рівнях. Перша половина запам'яталась двома гострими моментами у обох команд. На 17-й хвилині Хемп метрів з 20 вистрілили у каркас воріт. Невдовзі матч перервався через акцію вболівальника, який вибіг на поле у футболці із закликами: "Зупиніть Путлера" та "Звільніть Україну".

Пауза зіграла на руку іспанкам – за три хвилини після відновлення гри лідерка та гравчиня Реала Ольга Кармона голом визначила долю матчу. Зрештою, навіть статистика була на боці "Ла Фурія Роха", які награли на 0.91 очікуваних голів (xG) у першому таймі, а їхні опонентки на 0.14.

По перерві "левиці" так і не змогли переломити хід матчу. Ермосо мала чудовий шанс закривати питання щодо тріумфаторок на 70-й хвилині, але не реалізувала пенальті. Феєричний сейв Ерпс додав куражу англійкам: Джеймс увірвалась з лівого краю у штрафний та пробивали точнісінько у ближню дев'ятку. Колл фантастично перевела м'яч на кутовий.

На останній хвилині компенсованого часу "левиці" отримали право розіграти кутовий. До штрафного іспанок побігла навіть голкіперка збірної, однак перевести гру в екстратайми їм так і не вдалося. "Ла Фурія Роха" вперше в історії стала чемпіонкою світу!