"Каноніри" стартували у новому сезоні англійської Прем'єр-ліги матчем проти Ноттінгем Форест. У минулій кампанії команда Мікеля Артети видала божевільні чемпіонські перегони з Манчестер Сіті, в яких таки поступилася "містянам" в завершальних турах. Натомість "лісники" не без труднощів зберегли прописку в АПЛ з купою новачків в команді.

Олександр Зінченко не потрапив навіть до заявки на матч через нещодавню травму. Така ж доля спіткала і конкурента українця Кірана Тірні – Артета не розраховує на шотландця. Напередодні Арсенал здобув Суперкубок Англії, перегравши по пенальті Манчестер Сіті. У порівнянні з тим поєдинком наставник лондонців зробив лише одну перестановку у стартовому складі – форвард Нкетія замінив захисника Габріела. Забігаючи наперед, ротація виявилась успішною.

На відміну від минулого року, Ноттінгем розпочинав новий сезон більш зіграною командою. До екватора тайму оборона гостей успішно нівелювала загрози від Сака та Нкетії попри тотальну різницю у володінні м'ячем (87:13).

Відкрити рахунок "канонірам" допоміг Мартінеллі. Бразилець класно притримав м'яч на правому краю штрафного, а тоді п'яткою між двох суперників скинув на Нкетію. М'яч рикошетом від ноги оборонця підло залетів у сітку – в Метта Тернера не було шансів. Ще до свистка на перерву Сака дочекався свого моменту забити з краю штрафного прямісінько у дев'ятку.

У другій половині Арсенал з комфортною перевагою дозволив собі грати на результат. Деклан Райс пристрілювався з краю штрафного, але Тернер дивом перевів м'яч на кутовий. На 82-й хвилині Ноттінгем Форест скористався першою ж нагодою аби скоротити відставання. Еланга розігнав блискавичну контратаку не зустрівши опір від млявого Сака та прострілив під удар Тайво Авоньї, а той відквитав один м'яч. До цього моменту в активі "лісників" не було жодного пострілу в площину воріт суперника.

Під завісу матчу аутсайдери виглядали ще більш конкурентно, втім врятуватись від поразки так і не змогли – 1:2.