"Нещодавно я повернувся з Антальї – проходив там навчання, як один з етапів для отримання PRO-диплому. Надалі не розглядаю інших варіантів, окрім того, щоб залишитися в Україні. По-перше, тут моя сім'я. По-друге, я хочу отримати тренерський диплом, адже я доклав для цього дуже багато зусиль і перебуваю на фінальній стадії навчання.

Про повернення у Бразилію я навіть не задумувався. Я не боюся нічого і вірю, що все буде добре. Ми живемо у час, коли генерується вдосталь фейкових новин. Все у Божих руках. Я не знаю усіх причин, але переконаний, що війна – це не варіант, це зло. Вона нікому не потрібна: ні нам, ні Росії. Для чого це? Пандемія триває, люди страждають, проблем вистачає.

Я живу в Україні багато років, мені боляче від того, що я зараз бачу. Україна вже втратила багатьох громадян за останні роки, ми переживаємо важкі моменти. Та я вірю на усі сто відсотків, що для України все завершиться щасливо. Я люблю цю країну, адже вона дала мені більше, ніж Бразилія. Там я народився, там живуть мої рідні, за якими я сумую, але Україна – це мій дім. Я завжди буду вдячний Україні за усе, що вона для мене зробила. Слава Україні! Героям Слава!", – цитує Жилмара Футбол 24.

Додамо, що останнім клубом коуча в Україні було Полісся, яке він очолив навесні минулого року. Також Жилмар працював ФК Львів, запорізькому Металурзі та Волині.