УПЛ. 1-й тур

Динамо – Минай – 4:1

Голи: Ванат, 27, 30, Буяльський, 87 (пен), Караваєв, 90+4 – Вітенчук, 3

Вилучення: Попов, 33 – Бандура, 57

На старті нової кампанії чемпіонату України киянам дістався найкомфортніший суперник. Минай ніколи не перемагав Динамо в 6 попередніх особистих зустрічах, ба більше, не забив жодного гола у ворота "біло-синіх" (14:0). Мірча Луческу випустив у старті Андрія Ярмоленка, який цього літа повернувся в Київ, а також 22-річного дебютанта Крістіана Біловара.

Для юного оборонця перший матч за дорослу команду видався не надто вдалим. Вже на перших хвилинах Біловар двічі обрізався у власному штрафному. Одарюк пробачив киянам, пробивши головою з лінії воротарського вище поперечки. Після розіграшу від воріт Крістіан подарував м'яч Вітенчуку, а той з 20 метрів не схибив.

Минай втримував перевагу до екватора тайму. Одарюк невдало виніс м'яч – Ванат скористався помилкою. За мить Шапаренко розпочав блискучу атаку з центра поля. Дубінчак з флангу прострелив на Буяльского. Віталій відборовся спиною до воріт й асистував Ванату – форвард киян оформив дубль протягом трьох хвилин.

Камбек "біло-синіх" ледь не зіпсував Денис Попов, влетівши ногою в суперника на рівному місці. Господарі залишились в меншості перед свистком на перерву.

На старті другої половини Біловар знову ледь не привіз аналогічний гол. Цього разу Бущан врятував. На 57-й хвилині Бандура вдався до фолу останньої надії, щоб зупинити Ярмоленка на підході до штрафного – на полі відновився кількісний паритет. Навіть після вилучення кіпера Минай міг забивати щонайменше два голи, але господарів врятувала неймовірна гра кіпера.

Під завісу гри Панасенко привіз пенальті, збивши Дубінчака у штрафному. Буяльський реалізував 11-метровий. Крапку в поєдинку поставив Караваєв, який замінив Ярмоленка – 4:1.

Динамо на старті нового сезону посідає перше місце завдяки кращій різниці м'ячів.