– Юрію Миколайовичу, розкажіть, так Євген Коноплянка міг опинитися у Вересі?

– Не знаю, це до Віктора Вацка питання. Не знаю навіть, що сказати.

– А коли ви тренували Верес, вам його пропонували?

– Та ні, де Коноплянка, а де Верес? У нього були, я знаю, пропозиції з України. Але він не готовий приїхати в Україну і грати.

– Як ви думаєте, Коноплянка міг реально розглядати зараз варіанти в УПЛ, Верес міг зробити таку пропозицію?

– Складне питання, краще в Коноплянки запитати. Це здогадки, а що було насправді… Розумієте, тут футболісти грають за одну суму, а приходить той, хто зароблятиме вдесятеро більше. Це трошки… Краще тримати рівень той, що є. Щоб у зарплаті не було таких великих перепадів.

– Ви таких гравців і не розглядали?

– Та ми розглядали на 25 тисяч гривень, жартую. Це різні речі. Ми не про тих футболістів говоримо, тому що це нереально було - запросити. Був би я в команді, я б сказав, що і як.

– А Верес при вас розглядав гравців такого плану, зірок на спаді?

– З нашим бюджетом… ми хіба могли розглядати топових футболістів? Я розмовляв із футболістами, яких ми реально могли запросити, а не з віртуальними, – сказав Вірт для FanDay.

Раніше журналіст Віктор Вацко розповів, що саме Верес був єдиним клубом УПЛ, який хотів підписати Коноплянку. Однак Євген обрав варіант за кордоном. Коноплянка приєднався до ЧФР Клуж на правах вільного агента, підписавши контракт терміном лише на 1 рік – до літа 2024-го.