Ліга чемпіонів 2023/24, другий кваліфікаційний раунд

СК Дніпро-1 – Панатінаїкос – 1:3

Голи: Каплієнко, 90 – Шпорар, 10, Джурічіч, 74, Іоаннідіс, 84 (пен.)

СК Дніпро-1 за підсумками сезону УПЛ 2022/23 посів друге місце та забезпечив собі путівку до кваліфікації Ліги чемпіонів. Першим суперником української команди став грецький Панатінаїкос.

Дніпряни пропустили гол вже на 10 хвилині матчу. Хуанкар увірвався з флангу та прокинув поміж ніг Мірошніченку, а Шпорару лише залишилося з близької відстані влучити у ворота. Одразу після цього Довбик отримав свій шанс, але опонент встиг заблокувати постріл.

26-річний нападник мав ще одну можливість зрівняти рахунок. Вийшов на ударну позицію, але мʼяч пролетів повз ворота. Дніпрянам так і не вдалося завдати жодного удару в площину воріт у першому таймі.

По перерві підопічні Кучера значно активніше заграли в атаці. Зокрема Сарапій після подачі з кутового промахнувся ударом зльоту. Гуцуляк намагався закрутити за спину воротареві, але пробив над поперечкою. Українська команда заробила небезпечний штрафний. Виконувати його пішов Мірошніченко, проте голкіпер забрав мʼяч до рук.

Греки дали майстер-клас з реалізації моментів. Панатінаїкос розігнав швидку контратаку, Хуанкар скинув на Джурічіча, а той подвоїв перевагу своєї команди. Мірошніченко наприкінці ще й примудрився привезти пенальті, збивши Хуанкара. Реалізував 11-метровий Іоаннідіс.

Ніким не прикритий на дальній стійці Каплієнко скоротив відставання. Підопічні Кучера у додатковий час мали ще кілька моментів, але більше забити не змогли. Свисток арбітра зафіксував перемогу Панатінаїкоса з рахунком 3:1.

Зазначимо, що у складі грецької команди грав екс-футболіст Шахтаря Бернард, якого на 70 хвилині замінив колишній вінгер Динамо Беньямін Вербіч.

Матч-відповідь запланований на 1 серпня о 21:30 в Афінах. Переможець пари зустрінеться з французьким Марселем. Там виступає український легіонер Руслан Маліновський.