Чемпіонат світу 2023, груповий етап

Група H

Колумбія – Південна Корея – 2:0
Голи: Усме, 30 (пен), Кайседо, 39

Група A

Нова Зеландія – Філіппіни – 0:1
Гол: Болден, 24

Швейцарія – Норвегія – 0:0

Південна Корея поступилась Колумбії. Попри поразку від південноамериканок, "азійські тигриці" цим матчем переписали історію жіночих чемпіонатів світу, а точніше одна з гравчинь – Кейсі Фаїр. Південнокореянка вийшла на поле у віці 16 років та 26 днів та стала наймолодшою гравчинею в історії, яка грала на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків. У такий спосіб, вона побила рекорд нігерійки Іфеані Чіджине, яка зіграла на ЧС-1999 у віці 16 років та 34 днів.

Авторкою другого забитого м'яча у складі колумбійок стала Лінда Кайседо. Цікаво, що 3 роки тому, коли нападниці було лише п'ятнадцять, у неї діагностували рак яєчників, через що вона тимчасово призупинила кар'єру. На поле Кайседо повернулась у 2021-му, а на початку 2023-го підписала контракт з мадридським Реалом.

Після стартового туру Колумбія та Німеччина борються за лідерство у групі Н (в обох по 3 очки). Південна Корея та Марокко поки що з нулем.

Кейсі Фаїр
Фото: Кейсі Фаїр – наймолодша футболістка в історії Мундіалів

Філіппіни сенсаційно переграли Нову Зеландію. Для номінальних господарок ця перемога стала першою в історії у фінальних частинах жіночих чемпіонатів світу. Філіппінки відкрили рахунок ще на 24-й хвилині та втримали мінімальну перевагу до фінального свистка попри купу моментів від новозеландок.

Швейцарія та Норвегія розписали "суху" нічию. Поєдинок через травму пропускала лідерка норвежок Ада Хегерберг. Обидві команди створили достатньо гострих епізодів, однак не змогли конвертувати їх у забиті м'ячі.

За підсумками двох турів Швейцарія лідирує у квартеті A з 4 очками в активі. Нова Зеландія та Філіппіни ділять 2 і 3 сходинки з трьома пунктами. Норвегія – на дні з одним балом.