Новим тренером молодіжної збірної України став іспанський фахівець Унаї Мельгоса, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Зазначається, що цю кандидатуру запропонував Сергій Ребров, її підтримав Комітет національних збірних команд УАФ. Однак Руслан Ротань продовжить співпрацю з УАФ як головний тренер олімпійської збірної і наступного року паралельно з роботою в Олександрії готуватиме "синьо-жовтих" до Ігор в Парижі.

Наступний цикл молодіжного чемпіонату континенту, Євро-2025 (U-21), із вересня 2023 року розпочне нова молодіжна збірна України (гравці 2002 року народження і молодші) під керівництвом Унаї Мельгоси.

Нагадаємо, 47-річний іспанець працював з юнацькими командами Малаги та Атлетіка з Більбао. З 2015 по 2017 роки був тренером Динамо U-19. Серед його вихованців добре відомі гравці "біло-синіх" – Микола Шапаренко, Олександр Тимчик, Володимир Шепелєв.

Пізніше Мельгоса працював разом з Сергієм Ребровим у Ференцвароші та Аль-Айні. На початку червня увійшов до тренерського штабу у збірній України, де відповідає за збір інформації про потенційних гравців збірної, а також аналіз складу молодіжної та юнацької команд.