Товариська гра

Утрехт – Шахтар – 2:4

Голи: Клайбер, 80, Бусаїд, 82 – Траоре, 2, В'юнник, 30, Судаков, 58, Ракицький, 84

Склад Шахтаря на матч з Утрехтом: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Топалов, Бондаренко, Судаков, Криськів, Зубков, В’юнник, Траоре.

Запасні: Пузанков, Трубін, Твардовський, Конопля, Фарина, Козік, Педріньйо, Ракіцький, Корнієнко, Кастілло, Кащук, Очеретько, Назарина, Невертон, Глущенко, Тоіров, Сікан, Келсі.

Шахтар провів останній спаринг на передсезонних зборах у Нідерландах. Напередодні "гірники" розписали результативну нічию з АЗ Алкмар (3:3), розгромно програли АЕКу (0:5) та Аяксу (0:3).

У матчі з Утрехтом ван Леувен вирішив дати змогу зіграти більшості гравцям, тож команди домовилися провести 4 тайми по 30 хвилин.

Траоре відкрив рахунок в дебюті першого матчу, а В'юнник на 30-й подвоїв перевагу. У другій 45-хвилинці на полі також з'явився новачок Невертон, який зумів продемонструвати свої якості. На заключних хвилинах Судаков зробив рахунок розгромним 3:0.

Наступні 60 хвилин "гірники" грали іншим складом. У третьому таймі Шахтар двічі пропустив, спочатку Клайбер змістився з правого флангу та пробив, а потім Бусаїд хитнув Топалова й забив. Однак підопічні ван Леувена швидко відреагували, Кащук подав зі штрафного, а Ракицький головою відправив м'яч у сітку – 4:2. Цей рахунок залишився незмінним до завершення товариського поєдинку – впевнена перемога "гірників".

Нагадаємо, новий сезон УПЛ стартує уже наступного тижня – 28 липня. У першому турі "помаранчево-чорні" на виїзді зіграють з Металістом 1925.