Молодіжний чемпіонат Європи. 1/4 фіналу

Англія U-21 – Португалія U-21 – 1:0

Гол: Гордон, 34

"Селесао" вийшли у плей-офф з другої сходинки "групи смерті", обійшовши Бельгію та Нідерланди і поступившись нестримній Грузії. Натомість "Три Леви" виграли свій квартет з німцями, чехами та сенсаційними ізраїльтянами, набравши максимум (9 очок). Свою безпрограшну серію головні претенденти на трофей Євро-2023 продовжили й у чвертьфіналі.

Англійці визначили долю матчу ще в першій половині зусиллями Ентоні Гордона. По перерві Португалія так і не змогла врятуватись від поразки, хоча створила безліч гострих моментів. Найкращу нагоду мав Араужу, який в межах карного майданчика головою пробив у поперечку. Англія крокує у півфінал Євро-2023, де зіграє проти Ізраїля.

Молодіжній збірній України грає на руку, що до півфіналу Євро-2023 пробились саме "Три Леви". Англія не може претендувати на олімпійську ліцензію, адже ця країна виступає на Іграх у складі Великої Британії. У випадку поразки від Франції команда Руслана Ротаня зіграє стиковий матч з Грузією за право виступити на Олімпіаді в Парижі. У випадку проходу в півфінал наша збірна гарантовано здобуде путівку на ОІ-2024.