Молодіжний чемпіонат Європи. 1/4 фіналу

Іспанія U-21 – Швейцарія U-21 – 2:1

Гол: Гомес, 68, Міранда, 103 – Амдуні, 90+1

Збірна Іспанії впевнено вийшла з першого місця із квартету B, розгромивши румунів (3:0), мінімально здолавши хорватів (1:0) та розписавши бойову нічию зі збірною України (2:2). До слова, "Фурія Роха" виграла вже п'ять молодіжних чемпіонатів Європи. Натомість Швейцарія перемогла Норвегію (2:1), поступилася Італії (2:3) та провалилася у матчі з французами (1:4).

Найнебезпечніший момент у першому таймі створив нападник піренейців Серхіо Гомес, який виривався на рандеву з голкіпером "хрестоносців". Але форварду забракло холоднокровності – удар виявився неточним, його заблокував швейцарський оборонець.

Попри те, що іспанців вважають одними із фаворитів турніру, легкої прогулянки для них не було. До перерви відкрити рахунок не вдалося жодній із команд.

У другому таймі вивести "Фурію Роху" вперед міг Паредес, який відгукнувся на розрізну передачу Родрі, але удар парирував воротар номінальних гостей. Врешті підопічні Санті Денії відкрили рахунок на 68-й хвилині. Абель Руїс після блискучого пасу з глибини поля знайшов у штрафному Серхіо Гомеса, покотив на колегу, а той не змарнував нагоди – 1:0.

Коли перемога вже була майже у кишені іспанців, Амдуні відновив статус-кво у компенсований до другого тайму час і драматично перевів гру в екстра-тайми.

"Фурія Роха" знову вийшла вперед завдяки дальньому голу Хуана Міранди. Не обійшлося без рикошету. Цього разу "хрестоносцям" врятуватися не вдалося.

2:1 – Іспанія виходить у наступний раунд. Нагадаємо, саме з цією командою зустрінеться Україна, якщо зможе здолати французів та здобути путівку у півфінал Євро-2023. Додамо, що у першому поєдинку чвертьфіналу Ізраїль здолав Грузію у серії пенальті.