Молодіжне Євро. 1/4 фіналу

Грузія U-21 – Ізраїль U-21 – 0:0, пен (3:4)

Сакартвело у чвертьфінал вийшли з першого місця у квартеті А. Вони перемогли Португалію (2:0), розписали нічию з Бельгією (2:2) та поділили очки з Нідерландами (1:1). Натомість Ізраїль в меншості розійшовся миром з Німеччиною (1:1), програв Англії (0:2) та переміг Чехію (1:0).

На самому старті поєдинку вперед могли вирватися номінальні гості. Ізраїльський форвард Дор Тургеман дійснив чудовий слаломний прохід та вирвався на побачення з грузинським голкіпером, але його удару забракло точності – м'яч просвистів повз праву стійку.

На 20-й хвилині кинувся святкувати забитий гол Георгій Гочолеішвілі. Однак вінгер Шахтаря радів передчасно. Після перегляду VAR арбітр скасував взяття воріт ізраїльтян.

Невдовзі блискучий шанс відзначитися мав Оскар Глух, який зблизька намагався переграти Мамардашвілі, однак яскравий сейв грузина врятував його команду. На перерву пішли з нулями на табло.

Вже на старті другого тайму номінальні гості знову мали нагоду виходити вперед. Гандельман відгукнувся на прострільну передачу у штрафному грузинів і цілився у лівий кут, але Мамардашвілі зіграв надійно. Згодом динамівець Цітаішвілі стрімко увірвався в карну зону суперника, але його удар заблокували.

Відкрити рахунок так і не вдалося жодній із команд, тож гра перетекла в екстра-тайми. Перспективний момент створив Оз Білеві, накрутивши кількох оборонців Сакартвело і спробував впритул розстріляти ворота номінальних господарів, але сейв Мамардашвілі врятував грузинів.

У екстра-таймах визначити переможця теж не вдалося. Тож долю путівки у півфінал вирішили у серії пенальті. Доленосними стали промахи Гагуа та Гвадагіані. Грузини програють та пропускають Ізраїль у півфінал молодіжного чемпіонату Європи.