Ліга націй-2022/23. Фінал

Хорватія – Іспанія – 0:0 (4:5 пен.)

"Фурія Роха" пробилась у фінал, вирвавши перемогу над Італією на останніх хвилинах основного часу (2:1). Натомість "картаті" пройшли Нідерланди (4:2). До слова, в поєдинку за бронзу тріумфувала "Скуадра Адзурра".

Перший тайм фіналу не запам'ятався зливою моментів, команди фактично не награли навіть на один гол – 0.47 xG у Хорватії проти 0.28 в іспанців. "Картаті" змарнували чудові гольові моменти, поставивши під сумнів розхвалену реалізацію. Крамаріч виходив віч-на-віч із Сімоном, але не зміг перекинути воротаря. Невдовзі Модріч диво-передачею вивів Перішіча на удар. Сімон відзначився розкішним сейвом. Тож, на перерву команди пішли з нулями на табло.

Підопічні Луїса де ла Фуенте заграли гостріше у другій половині. Родрі здалеку зарядив потужну гармату, однак не влучив у площину воріт. Невдовзі Руїс не зміг поцілити у порожні ворота на добиванні. "Картатим" відверто фартило. На 84-й хвилині чергова атака іспанців завершилась божевіллям. Відіграний Ліваковіч вже бачив, як м'яч залітає у сітку, аж ось Перішіч вибив його з лінії воріт.

"Гойдалки" продовжились в овертаймах. Маєр вибіг 2 в 1 після передачі з глибини від Ковачіча, та перед воротами напоровся на Начо. Асенсіо і Ольмо відповіли обстрілом воріт Ліваковіча. Хорват потягнув перший удар, а другий прийшовся повз ворота. Брозовіч буквально з нічого створив ще один епізод. Розвернувся у штрафному та вгатив у кут. Сімон в падінні потягнув м'яч.

Доля трофею визначалась у божевільній серії післяматчевих пенальті. Сильнішими в "лотереї" виявились іспанці. Унаї ногою парирував удари від Маєра, далі Ляпорт пробив у поперечку. Сімон знову потягнув постріл від Петковіча. Вирішальний 11-метровий реалізував Карвахаль. Іспанія – переможець Ліги націй.