Відбір на Євро-2024. 3-й тур

Північна Македонія – Україна – 2:3

Голи: Барді, 31, Ельмас, 39 – Забарний, 62, Конопля, 68, Циганков, 83

Вилучення: Мусліу, 73

Обидві національні команди провели по 1 матчу в групі ще у березні. Македонці здолали Мальту (2:1), а "синьо-жовті" поступились Англії (0:2) під керівництвом в.о. головного тренера Руслана Ротаня. Відтоді збірна України вже встигла отримати постійного наставника Сергія Реброва, з яким провела спаринг проти Німеччини (3:3).

На перший офіційний матч на чолі національної команди Сергій Станіславович виставив той же склад, який починав проти Бундестім. "Синьо-жовті" зі стартових хвилин ринули вперед. Миколенко пробивав метрів з двадцяти – м'яч пролетів вище воріт. Господарі швидко зламали гру нашій команді, взявши м'яч під свій контроль.

Циганков і Ко мали чи не найкращу нагоду відкрити рахунок, вибігши в контратаку 3 в 4 – Віктор на краю штрафного не знайшов передачею Ярмоленка. За відсутності гострих моментів, македонці заробили пенальті. Матвієнко зіграв рукою у власному штрафному під час боротьби з опонентом. Барді реалізував 11-метровий. Вже невдовзі Ельмас подвоїв перевагу господарів диво-голом з краю карного майданчика. Українці не спромоглися завдати жодного удару в площину воріт за перший тайм.

По перерві Ребров випустив на поле Ваната та Коноплю замість Тимчика і Довбика. Українці розпочали шалений камбек. Забарний після подачі Циганкова з кутового скоротив відставання. За кілька хвилин Мудрик розігнав атаку лівим флангом та прострілив на свіжого Юхима – 2:2.

Ванат заробив штрафний і другу жовту картку для Мусліу – Північна Македонія залишилась в меншості. Циганков змарнував чудову нагоду, схибивши впритул до воріт. Однак вже незабаром виправився. Михайло Мудрик з глибини виконав верхову передачу між двох оборонців, куди вривався Віктор – 3:2.

Збірна України здобула першу перемогу в групі та ділить з Італією й македонцями 2-4 сходинки (у всіх по 3 очки). Англія завоювала 9 балів та очолює групу. Мальта – на дні з нулем.