Другий матч плей-офф за право участі в УПЛ сезону 2023/24

ЛНЗ Черкаси – Інгулець – 2:1

Голи: Савін, 17, Коробенко, 30 (а) – Сітало, 51

Вилучення: Тищенко, 90+1

Перший поєдинок завершився бойовою нічиєю (1:1). Але оскільки у плей-офф діє правило виїзного голу, такий результат більше влаштовував ЛНЗ.

На старті дуелі у Черкасах вперед вирвалися господарі. Гравці Інгульця втратили м'яч у власному штрафному – суперники не могли втратити такої блискучої нагоди. Тищенко відпасував на Савіна, а той вразив ворота петровців.

Невдовзі Інгулець зробив ще один подарунок опонентам. Коробенко зрізав м'яч у власні ворота після розіграшу кутового гравцями ЛНЗ. Гості мали шанс відквитати один год до перерви, але Козиренко пробив трохи вище воріт.

Відновити інтригу підопічні Лупашка зуміли по перерві. Після удару Запорожця у ближній кут голкіпер впорався, але на добиванні вдало зіграв Сітало – 1:2.

У вже компенсований час Тищенко вхопив другого "гірчичника" і залишив ЛНЗ в меншості. Але черкаський клуб дотерпів та втримав перемогу у цьому поєдинку, відтак взяв гору над Інгульцем за сумою двох матчів. ЛНЗ вперше в історії вривається в елітний дивізіон, а команда з Петрового прощається з УПЛ, провівши там тільки два сезони.

Нагадаємо, за кілька годин до того Верес знищив МФК Металург (6:1) та із загальним рахунком 6:2 зберіг прописку в елітному дивізіоні.