"Ван Леувен не єдиний у списку побажань "гірників". Там немає Арне Слота з Феєнорда, але, як би смішно це не звучало, був. З ним розмовляли, але він відмовився. Там немає ні Гаттузо, ні Італьяно. Ці люди в принципі не були серед потенційних кандидатів.

Шахтар завжди займається скаутингом не тільки гравців, а й тренерів. І в них на столі постійно є список з 3-4 актуальних та відносно доступних кандидатур на цей період часу. Навіть якщо поточний тренер влаштовує і дає результат.

Окрім ван Леувена у шорт-листі Шахтаря на цей момент актуальні ще два іноземні тренери. До речі, був в тому шорт-листі також Нурі Шахін, але зараз він не актуальний. Актуальні інші. Обидва молоді, обидва до 40 років, один італієць, якого називають новим Де Дзербі, інший нідерландець. Прізвища називати не буду, щоб нічого не наплутати, а потім перед вам не червоніти від сорому за псевдоінсайд.

На сьогодні остаточного рішення не прийнято. Ведуться розмови з усіма кандидатами, але ван Леувен лідирує з точки зору шансів", – сказав Вацко у своїй авторській програмі на YouTube.

В медіа активно ширяться чутки про звільнення хорвата. Раніше декілька джерел зазначали, що рішення вже ухвалене президентом "гірників" Рінатом Ахметовим.

Нагадаємо, Йовічевіч очолив "гірників" перед стартом сезону 2022/23, зі скандалом покинувши СК Дніпро-1. Хорватський фахівець привів донеччан до чемпіонства УПЛ. Крім цього, Шахтар під його керівництвом посів 3 підсумкове місце в груповій стадії Ліги чемпіонів, після чого вилетів у Лігу Європи, де дійшов до 1/8 фіналу.