УПЛ. Стикові поєдинки. Перший матч

Інгулець – ЛНЗ Черкаси – 1:1

Голи: Клименко, 46 – Тищенко, 57

Перед поєдинками за виживання в УПЛ Інгулець несподівано звільнив головного тренера Сергія Ковальця. Тимчасово команду з Петрового очолив її колишній гравець Владислав Лупашко. Суперник Інгульцю трапився амбітний – черкащани лише у 2021-му заявилися в Другу лігу, а зараз претендують на підвищення в еліту.

Матч розпочався зі значним запізненням через загрозу повітряної атаки російськими терористами. Перший тайм завершився з нулями на табло, а все найцікавіше трапилося по перерві. На самому старті другого тайму Козиренко з лівого флангу відпасував на Клименка, а той розкішним дальнім ударом поцілив по воротах Самойленка.

Однак втримати перевагу петровцям не вдалося. Клименко, який вивів свою команду вперед, перетворився на антигероя, привізши "пенальті" – він грубо вдарив по нозі Копила у штрафному гостей. Вирок холоднокровно виконав Тищенко – 1:1.

Матч-відповідь, який і вирішить, хто з цих команд наступного сезону виступатиме в УПЛ, відбудеться у середу, 14 червня. Стартовий свисток пролунає о 17:00.