"Містяни" вигравали Кубок Англії шість разів, у “червоних дияволів” – вдвічі більше трофеїв. Манчестер Сіті у цьому сезоні має шанс оформити історичний требл. Підопічні Гвардіоли вже тріумфували в АПЛ. Якщо б виграли Кубок Англії, то до потрійного успіху їм залишається здолати Інтер у фіналі Ліги чемпіонів.

У команди Еріка Тен Хага перспективи скромніші. В регулярному чемпіонаті вона фінішувала третьою. Однак "червоні дияволи" завоювали Кубок ліги, відтак могли на Вемблі оформити внутрішній дубль.

Команда Пепа на шляху до фіналу пройшла Челсі, Арсенал, Бернлі та Шеффілд Юнайтед. А Манчестер Юнайтед здолав Евертон, Редінг, Вест Хем, Фулхем і Брайтон.

Манчестер Сіті стартував феєрично. Після верхової боротьби між Де Брюйне та Лінделефом м'яч відскочив до Гюндогана – Ілкай потужно пробив у праву "дев'ятку". Трапилося це ... на 11-й секунді поєдинку. Найшвидший гол в історії фіналів Кубка Англії. До слова, це був лише шостий дотик до м'яча "містянами".

За лічені хвилини чинні чемпіони Англії могли подвоїти рахунок. Потужно у ближній кут пробивав Родрі, але м'яч влучив у сітку із зовнішньої сторони.

На 30-й хвилині Гріліш "привіз" у ворота Ман Сіті пенальті. Ван-Біссака головою скидав у штрафний, але м'яч поцілив у руку скандальному вінгеру "містян". Гріліш довго апелював до арбітра, мовляв у цьому епізоді не мав шансу прибрати руку. Однак вирок Пола Тірні залишився незмінним. Удар з 11-метрової позначки холоднокровно виконав Бруну Фернандеш – 1:1.

На початку другого тайму Гюндоган знову влаштував крижаний душ для підопічних Тен Хага. Де Брюйне зробив закидання на лінію штрафного, а капітан Ман Сіті в один дотик переправив м'яч у ворота Давіда Де Хеа.

Відновити паритет мав нагоду Гарначо. Але після його філігранного обвідного удару з меж карної зони м'яч зовсім трохи розминувся з воротами Ман Сіті. Вже у компенсований час Мактоміней міг перевести гру в екстратайми, але пробив вище воріт.

2:1 – у підсумку. "Містяни" всьоме стають володарями Кубка Англії. До грандіозної колекції цього сезону залишається додати золото Ліги чемпіонів. Вирішальна битва найпрестижнішого єврокубка, нагадаємо, відбудеться 10 червня.