Аналітичний портал Opta вніс Сашка до символічної збірної чемпіонату.

"Хоча Зінченко не зміг додати до чотирьох титулів Прем'єр-ліги, які він виграв у складі Ман Сіті, ще один, він все ж зберіг свій рекорд фінішу в першій двійці дивізіону в кожному сезоні, в якому брав участь, а Арсенал фінішував другим після його колишнього клубу.

Зінченко розпочав сезон з асисту на перший гол Арсенала, забитий Габріелем Мартінеллі у ворота Крістал Пелас, і зіграв 27 разів у складі "канонірів", віддавши найбільше пасів (64), найбільше передач на половині поля суперника (38), найбільше передач у фінальну третину (26) і зробивши найбільше дотиків (92) за 90 хвилин серед усіх футболістів Арсенала, які зіграли щонайменше 1000 хвилин у сезоні.

Зінченко брав участь у створенні 16 голів цього сезону, при цьому лише чотири гравці були залучені в більшій кількості голів у Прем'єр-лізі, попри те, що він пропустив 11 матчів. Він також віддав найбільше гострих передач серед усіх лівих захисників (121) і посів четверте місце за кількістю створених гольових моментів (25) серед усіх оборонців.

Арсенал нарікатиме на його відсутність у вирішальних матчах проти Вест Хема, Брайтона та Ноттінгем Фореста, в яких набрав лише одне очко", – йдеться висновку порталу.

До слова, тренером символічної збірної сезону Opta назвала Роберто де Дзербі.