УПЛ. 29 тур

Чорноморець – Рух – 1:3

Голи: Паньків, 45+2 (а) – Соломон, 18, Климчук, 29, 63

Металіст – Минай – 1:2

Гол: Демченко, 36 – Вишенський, 61, Паламар, 75 (п)

Львів – Інгулець – 0:2

Голи: Ковальов, 52, Сітало, 71

Інтрига в нижній частині турнірної таблиці чемпіонату України досягла свого апогею. Аутсайдери намагались уникнути перехідних матчів, адже там на них чекали грізні представники Першої ліги – запорізький Металург та ЛНЗ. А достроково покидати елітний дивізіон не хотілось нікому.

Чорноморець приймав Рух. Перемога у виїзному поєдинку допомогла б львів'янам покинути небезпечну зону, тому підопічні Пономарьова виходили на поле вкрай заведеними. На екваторі першої половини гри гості двічі засмучували одеситів: спочатку Соломон обіграв захисника і відправив м'яч у дальній кут, а згодом "жовто-чорні" розіграли стрімку комбінацію, яка завершилась голом Климчука.

Під завісу тайму Чорноморець курйозно скоротив відставання: дальній удар від Кузика влучив у стійку, а потім зрикошетив у спину Паньківа – прикрий автогол. По перерві Климчук скористався помилкою Салюка та оформив дубль. Впевнена перемога підняла Рух з зони перехідних матчів на 13 сходинку (31 пункт). Чорноморець має у своєму активі 32 очки, тому не зміг достроково гарантувати собі прописку на наступний сезон.

Металіст поступився Минаю. Господарі першими відкрили рахунок. Демченко отримав передачу на лінії карного майданчика та обвідним ударом забив дебютний для себе гол у нинішньому сезоні УПЛ. По перерві закарпатці взяли м'яч під свій контроль. На 61-й хвилині Вишневський прямо таки заштовхав м'яч до сітки, а за кілька атак "лиси" заробили одинадцятиметровий, який вдало виконав Паламар.

Металіст не зміг повернути паритет та достроково залишає УПЛ. Минай йде на 8 сходинці з 33 очками.

Львів зазнав 12-ї поразки поспіль, поступившись Інгульцю. "Синьо-золоті леви" таки вирішили дограти фінальну частину чемпіонату, попри втрату шансів залишитись в УПЛ. До того ж схоже, цей сезон стане останнім в історії клубу.

У домашньому поєдинку Львів намагався наостанок грюкнути дверима, проте команда з Петрового була сильнішою. У другому таймі забивали Ковальов та Сітало. Інгулець (13 місце з 31 пунктами) переміг, проте не зміг вирватись з зони перехідних матчів, адже його прямий конкурент Рух також виграв свій поєдинок. Львів безнадійно прилип до дна турнірної таблиці – 13 очок.