АПЛ. Тур 38

Челсі – Ньюкасл – 1:1

Голи: Тріпп'єр, 27 (аг) – Гордон, 9

Ньюкасл гарантував собі місце у Лізі чемпіонів, тоді як Челсі закінчував сезон у середині турнірної таблиці. "Сороки" могли скинути Ман Юнайтед з 3 сходинки, проте для цього потрібно було обігрувати команду Лемпарда та сподіватись на втрату очок "Червоних дияволів".

На останній матч сезону Михайло Мудрик залишився на лаві запасних та спостерігав, як на стартових хвилинах розсипався захист Челсі. Чалоба втратив позицію, а Сілва проспав забігання Ентоні Гордона, який без проблем розстріляв Кепу.

На 28-й хвилині "пенсіонери" дотепно розіграли штрафний. Стерлінг пробивав по воротах, але влучив у Тріпп'єра – захисник не зміг вчасно зреагувати, тому випадково зрізав м'яч у сітку. Повернути перевагу ще до перерви двічі міг Альмірон: спершу вінгер не влучив у площину, а згодом його удар ефектно потягнув Кепа. Підопічні Лемпарда відповіли моментом Стерлінга.

Суперники досить спокійно почали другу половину гри. На 77-й хвилині Стерлінг вкотре намагався відзначитись, але його удар змінив траєкторію після дотику до руки захисника – арбітр відмовився призначати одинадцятиметровий.

Гол у дебютному матчі в АПЛ ледь не святкував 17-річний півзахисник "сорок" Майлі, удар якого просвистів у лічених сантиметрах від поперечки. Фінальний свисток зафіксував нічию. Михайло Мудрик на полі так і не з'явився.

Челсі закінчує провальний сезон на 12 місці (44 очки). Ньюкасл не зміг застрибнути до топ-3, втім святкує омріяний вихід до Ліги чемпіонів на 4 місці з 71 пунктом.