Серія А. Тур 36

Болонья Наполі – 2:2

Голи: Фергюсон, 63, Де Сільвестрі, 84 – Осімхен, 14, 54

Верона – Емполі – 1:1

Голи: Гайч, 61 – Стояновіч, 90+6

Монца – Лечче – 0:0

Гол: Коломбо, 90+11 (п)

"Партенопейці" ще кілька турів тому достроково тріумфували в італійському чемпіонаті та закінчували сезон у своє задоволення. В останніх п'яти поспіль дуелях з неаполітанцями Болонья жодного разу не змогла заробити бодай один пункт. Проте у цьому матчі гості таки змогли перервати ганебну серію.

Вже у дебюті гри Скорупскі припустився жахливої помилки. Кіпер у простій ситуації віддав м'яч точно у ноги Осімхену, який розстріляв порожні ворота. Гості відповіли небезпечним, проте неточним ударом Домінгеса.

По перерві нігерієць оформив дубль. Берешиньскі знайшов передачею у карному майданчику самотнього Осімхена – ніхто не заважав форварду пробити у дальній кут. На 63-й хвилині Болонья скоротила відставання завдяки вдалому добиванню від Фергюсона.

Під завісу гри Де Сільвестрі шокував команду Спалетті, відзначившись після подачі з кутового, а на 90+8 хвилині господарі навіть вийшли вперед, проте арбітр скасував взяття воріт через офсайд. Наполі втрачає перемогу, проте залишається на вершині чемпіонату Італії. Вольова нічия нічого не змінила для Болоньї, яка залишилась на 11 місці з 51 пунктом.

У паралельному поєдинку Монца вдома на 90+11-й хвилині поступилась Лечче розписали безгольову нічию. Таким чином команда Берлусконі не змогла випередити Фіорентину у турнірній таблиці (10 місце з 52 пунктами), а "жовто-червоні" підвищились на 17 сходинку з 36 очками.

Емполі (14 сходинка та 43 очки) на останніх хвилинах врятував нічию з Вероною, яка залишилась у зоні вильоту з 31 пунктом. Це допомогло Спеції втриматись на 17 позиції та залишило команді Віктора Коваленка шанси зберегти прописку в Серії А.