Серія А. 37 тур

Фіорентина – Рома – 2:1

Голи: Йовіч, 82, Іконе, 85 – Ель-Шаараві, 12

Під завісу сезону римляни розташувалися на шостому щаблі. Вони ще зберігали теоретичні шанси пробитися в Лігу чемпіонів. Однак, якщо підопічні Жозе Моурінью дали б осічку, цим могли б скористатися Аталанта або Ювентус. Попри те, що з туринців знову зняли очки, вони ще навіть можуть витіснити Рому з ЛЄ.

Попереду, нагадаємо, на "вовків" чекає цьогорічний фінал Ліги Європи, де вони зустрінуться зі Севільєю, яка є рекордсменом за кількістю перемог у цьому турнірі.

А от Фіорентина днями зазнала болючого удару від Інтера, програвши у фіналі Кубка Італії (1:2).

Команда Моурінью вирвалася вперед вже на 12-й хвилині. Після блискучого пасу Белотті у штрафному суперника Солбаккен скинув на Ель-Шаараві, а той переправив м'яча у сітку.

Під завісу тайму Стефан міг збільшити перевагу Роми, але голкіпер господарів блискучим сейвом врятував команду. Вже за якусь хвилину ворота "фіалок" небезпечно атакував Белотті, проте Черофоліні знову не підвів Фіорентину.

Господарі мали шанс відігратися на старті другого тайму. Іконе прострелив на Йовіча у штрафному, але той з близької відстані не зміг заштовхнути м'яч у ворота.

Та на останніх хвилинах "фіалки" перевернули все з ніг на голову. Спершу Йовіч таки відновив статус-кво на 85-й хвилині. А невдовзі Іконе поховав команду "Особливого" – 2:1.

Після цієї поразки Рома втратила шанси на ЛЧ в наступному сезоні. "Вовки" залишилися на шостій позиції. Аталанта, в якої матч в запасі, випереджає їх на один заліковий бал.

В останньому турі Серії А, який відбудеться вже після фіналу ЛЄ, римляни зіграють проти Спеції. Команда Віктора Коваленка зараз бореться за виживання в еліті. Фіорентина зустрінеться зі Сассуоло. Зараз вона піднялася на 9 місце.

Однак, якщо Рома виграє фінал ЛЄ, то все ж отримає перепустку в Лігу чемпіонів у наступному сезоні.