– Це були одні із найбільш щасливих часів. Він зміг створити дуже хорошу атмосферу. У Карпат тоді вже було багато проблем: трансферний бан, фінансові труднощі, урізання зарплат…У таких умовах Йовічевіч побудував боєздатний колектив.

– Чому тоді Йовічевіч не залишився у Карпатах довше?

– Як завжди, у Карпатах були якісь змови. Деякі люди заважали працювати йому, бо не хотіли бачити у команді. Пам’ятаю, як підходили до футболістів за спиною тренера та налаштовували проти нього. Це було дуже необґрунтовано. Думаю, що Йовічевіч усе це розумів, тому і пішов із команди.

– Чи можете ви сказати, хто саме "травив" тренера?

– Я не хочу про це говорити. Це були люди наближені до керівництва.

– Зараз Йовічевич вже дійшов до рівня Шахтаря. Це закономірність, чи збіг обставин?

– Думаю, що Йовічевич і без війни міг би очолити якийсь з українських грандів, аби демонстрував хороші результати у своїй минулій команді. Він зі своїми помічниками заслужив шанс попрацювати у команді рівня Шахтаря та зіграти у Лізі чемпіонів.

– Шахтар – це стеля для Йовічевича, як для тренера?

– Йому самому краще знати. Наскільки я його знаю, стелею для Йовічевича буде Реал. Бажаю йому цього досягти, – сказав Пластун в інтерв'ю Українському Футболу.

Нагадаємо, в УПЛ Ігор виступав у складі Оболоні та Карпат. Йовічевіч працював з Карпатами з 2012-го по 2015-й роки, а зараз бореться із Шахтарем за чемпіонство. Вже сьогодні, 28 травня, "гірники" зустрінуться з СК Дніпро-1 у вирішальній битві. Старт зустрічі о 15:00 за київським часом.