Матч Шахтар – СК Дніпро-1 розпочнеться 28 травня о 15:00. "Гірникам" вистачить і нічиєї для того, щоб достроково гарантувати собі чемпіонський титул. Підопічні Ігоря Йовічевіча відірвалися від дніпрян на 5 балів завдяки тому, що в попередньому турі обіграли іншого прямого конкурента Зорю (3:0), а от команда Олександра Кучера сенсаційно поступилася Ворсклі (1:2).

У 2023 році Шахтар не програв в УПЛ жодного матчу – 12 перемог, 3 нічиї. Щоправда, у СК Дніпро-1 все ж є досвід тріумфу над "гірниками" в нинішньому сезоні. У листопаді 2022-го, в 14-му турі "спортклубівці" перемогли 2:1 – відкрив рахунок тоді Мудрик, а відповіли йому Піхальонок і Довбик.

Якщо команді Кучера вдасться повторити щось подібне, то перевага Шахтаря скоротиться до двох очок і в останньому турі донеччани завітають до Ворскли, а дніпряни прийматимуть Кривбас.

Повертаючись до очної дуелі, то надійний букмекер FAVBET вважає фаворитами номінальних господарів. Коефіцієнт на перемогу Шахтаря – 2,0. На успіх СК Дніпро-1 – 4,05. Ймовірність нічиєї оцінили у 3,90 бала.

Водночас букмекери майже не сумніваються в тому, що обидві команди зможуть відзначитися. Коефіцієнт на це – 1,69. На те, що хоча б одні ворота залишаться сухими – 2,10.