– Шахтар виходив сьогодні на гру, знаючи результат матчу СК Дніпро-1 – Ворскла (1:2). Але зустріч видалася дуже емоційною: постійні сутички, фоли, травми, вилучення. Ви хотіли закрити питання чемпіонства саме в цьому поєдинку із Зорею і не відкладати на два останні тури чи статус суперника змушував грати так агресивно?

– У принципі, результат матчу СК Дніпро-1 дав нам трохи позитивної енергії, на відміну від попередніх ігор, які вони закривали на останніх секундах. І нікуди не подінешся – це дуже впливає на команду саме емоційно, бо футбол є грою емоцій.

Але команда дає собі раду, контролює емоції. Не так легко було грати сьогодні, бо відповідальність дуже велика, ціна помилки дуже велика, а ти мусиш виграти й тільки виграти, адже лише перемога може наблизити тебе до титулу. І сьогодні не остаточний результат – нам слід ще зіграти з СК Дніпро-1.

Тож уся націленість, усі ті емоційні зусилля, яких ми сьогодні докладали, – це аби виграти поєдинок проти команди, що за результатами є найкращою в другому колі чемпіонату. Зоря мала 11 перемог у 12 іграх, і це заслуговує на повагу. Тому ми дуже серйозно підійшли до гри, і наш респект відбився на результаті.

Це дуже важливі три очки для нас, але чемпіонат ще не зроблений – ми мусимо зіграти два матчі. Хочеться зіграти ще один відповідальний матч з СК Дніпро-1, по-спортивному відігратися за ту поразку, яка була в першому колі і яка досі болить. І для нас це є мотивація. Той біль – це наша зброя, з якою ми хочемо по-спортивному виграти. Якщо це принесе чемпіонство, то не буде нікого більш щасливого за нас. Тому ще один матч, ще один крок. Але сьогодні була така гра, яка, вважаю, вам сподобалася: інтенсивність, грамотна тактична навченість, те, як підготували матч впродовж тижня і як сьогодні себе проявили, я думаю, що це один з найкращих матчів сезону.

– Навіть за рахунку 2:0 ви увесь час підказували Сікану, кричали, допомагали йому під час гри без м’яча. У результаті – мікротравма й заміна. Чи відомо вам уже про його стан?

– Подивимося, бо була висока інтенсивність, а він спринтер, і за таких навантажень, звісно, може організм, м’язи не витримати. Побачимо, що скаже лікар, бо є ще чотири дні до матчу з дніпрянами. Сподіваюся, що всі ці мікротравми відійдуть завдяки тим емоціям, тому адреналіну, що ми зараз відчуваємо. Та інколи потрібно пограти через не можу, потерпіти заради команди, віддаючись повністю.

Я би хотів скористатися нагодою та привітати клуб з днем народження. Це 87 років, і клуб завжди залишається. Футболісти – вони тимчасові: приїжджають, приходять, йдуть. Але клуб є клуб. І він завжди понад усе, важливіший за всіх футболістів, якими б вони не були гарними. Я сьогодні подивився фінал Кубка УЄФА, що Шахтар виграв 2009 року, і хотілося б, щоб за деякий час і нас побачили такими. Це моя мрія і моя енергія. Це наша енергія, наша відповідальність, бо ми сьогодні малюємо наше майбутнє. І нам не вистачає одного кроку, – цитує Йовічевіча прес-служба Шахтаря.

Зазначимо, що "гірники" зустрінуться з СК Дніпро-1 28 травня о 15:00. Шахтарю вистачить нічиєї, щоб стати чемпіоном УПЛ.