АПЛ. Тур 37

Ньюкасл – Лестер – 0:0

Ньюкасл перед матчем посідав третє місце з 69 очками. Йому на пʼяти наступав Манчестер Юнайтед, який мав таку ж кількість балів. Господарям потрібно було перемагати, щоб мати шанси у боротьбі за срібло та гарантувати собі місце у Лізі чемпіонів. А ось у Лестера ситуація неприємна. Клуб на передостанньому місці й до рятівного місця не вистачає мінімум 3 очки.

У першому таймі командам не вдалося розмочити рахунок. Ньюкасл контролював мʼяч 81% часу, але зумів завдати лише двох ударів у площину воріт. Варто відзначити момент Вілсона, який підхопив мʼяч у штрафному суперника, проте поцілив у праву стійку. А ось Лестер взагалі не завдав жодного удару.

По перерві "лисиці" продовжили сидіти в обороні, а підопічні Хау все намагалися підібрати ключ до воріт суперника. Голкіперу довелося рятувати Лестер на 72 хвилині поєдинку – Гімараєс після подачі з кутового головою цілився під праву стійку. Голів глядачі так і не побачили.

Отже, Ньюкасл залишився третім з 70 очками та закріпив за собою місце в ЛЧ. Ліверпуль вже не зможе наздогнати. А ось Лестер піднявся на 18 сходинку і тепер має у своєму активі 31 бал. Доля "лисиць" залежить від результату матчу Евертон – Борнмут, який відбудеться 28 травня о 18:30. До завершення чемпіонату залишився один тур.