Іспанія. Ла Ліга. 35-й тур

Барселона – Реал Сосьєдад – 1:2

Голи: Меріно, 5, Сьорлот, 72 – Лєвандовскі, 90

Поєдинок між "блаугранас" та басками набув статус скандального ще до стартового свистка. Раніше Барселона вже оформила дострокове чемпіонство та встигла подякувати за підтримку (несподівано) російським вболівальникам. Українські фани не надто оцінили такі реверанси країні-терористу.

Для каталонців матч вже не мав турнірного значення. Натомість Реал Сосьєдад мав чудову нагоду скористатися розслабленим лідером, аби закріпитись в зоні ЛЧ.

Старт гри запам'ятався ефектним бліцкригом гостей. Вже на 5-й хвилині баски організували контратаку, яку завершував Мікель Меріно. "Кулес" мали достатньо нагод, аби зрівняти ще у першій половині. На 15-й хвилині оборона Сосьєдада ледь не привезла гол у власні ворота. Дембеле пробивав головою впритул під стійкою, але влучив у кіпера. Вже незабаром ворота гостей ефектним сейвом врятував півзахисник Субіменді.

По перерві баски подвоїли рахунок зусиллями Александера Сьорлота. Лєвандовскі відквитав 1 забитий м'яч наприкінці основного часу, втім цього було замало, аби врятуватись від поразки. "Блаугранас" вперше за понад 30 років програли Сосьєдаду на Камп Ноу. Востаннє це сталось у сезоні 1990/91.

Додамо, "біло-сині" (4 місце) за три тури до завершення Ла Ліги відірвались від Вільяреала (5 позиція) на 5 очок.