УПЛ. 27 тур

Зоря – Інгулець – 2:0

Голи: Бражко, 21 (п), Русин, 81

Під завісу сезону луганська команда майже гарантувала собі бронзу УПЛ. За чотири тури до завершення чемпіонату підопічні Патріка ван Леувена випереджали Динамо на 8 очок. До слова, у попередньому матчі вони у більшості знищили Металіст (5:0). Інгулець же перебував у небезпечній близькості до зони вильоту і не перемагав уже 5 матчів поспіль.

Господарі досить швидко виправдали реноме абсолютного фаворита зустрічі. Вони вийшли вперед в середині першого тайму. Воротар петровців Білик брутально зніс Герреро у своєму штрафному – арбітр вказав на 11-метрову позначку. Вирок холоднокровно реалізував Бражко. Володимир на паузі розвів голкіпера і м'яч по різних кутах. Це уже сьомий гол 21-річного хавбека у цьому сезоні.

Згодом Герреро мав хорошу нагоду подвоїти перевагу луганців. Форвард прорвався лівим флангом до штрафного гостей, прибрав Павлова і пробив по воротах Білика. Той, хоч і з другого разу, але зміг приборкати м'яч.

Одразу по перерві підопічні Ковальця могли відквитати один гол. Поспєлов намагався вразити ворота Зорі головою з близької відстані – Сапутін відбив м'яч, але він влучив у Запорожця. Євген зіграв на добиванні, однак поцілив вище воріт.

На 73-й хвилині кутовий біля воріт Зорі завершився блискавичною контратакою луганців. Її розігнав Герреро – панамець протягнув м'яч і вчасно відпасував на Антюха, який вийшов на побачення з Біликом. Денис запустив "парашут" над голкіпером, але один з оборонців Інгульця встиг вибити м'яч з лінії воріт. Невдовзі хлопці ван Леувена таки забили знову. Дришлюк на своїй половині поля обікрав Запорожця, відпасував на Русина, той змістився ближче до центру і ефектно переправив м'яч у дальній кут. До слова, Назарій святкував гол із закривавленою губою, яку йому розбили трохи раніше.

2:0 – після цієї перемоги Зорю відділяють від другого місця в турнірній таблиці лише три залікові бали. У трьох останніх турах на луганців чекають поєдинки проти Динамо, Олександрії та Миная. Інгулець натомість на 12 позиції за крок до зони вильоту.