Ліга Конференцій. 1/2 фіналу. Другий Матч

Базель – Фіорентина – 1:3

Голи: Амдуні, 55Гонсалес, 35, 72, Барак 120+9

Попередня дуель 1/2 Ліги конференцій закінчилась сенсаційною перемогою Базеля з рахунком 2:1. Підопічні Гайко Фогеля стали першою командою зі Швейцарії, починаючи з сезону 1977/78, яка здобула перемогу у півфінальному поєдинку єврокубка.

Фани Базеля дуже хотіли побачити свою команду у фіналі європейського турніру, тому перед матчем влаштували на трибунах яскравий перформанс.

"Фіалок" не влаштовував результат попередньої гри, тому італійці зі стартових хвилин забрали м'яч під свій контроль. Саме вони створили перший небезпечний момент у матчі. Гонсалес відгукнувся на флангову передачу, проте його потужний удар головою пролетів повз дальню стійку.

За кілька хвилин аргентинець отримав другий шанс, і цього разу не схибив. Під час кутового Гонсалес увірвався в зону воротарського майданчика і відправив м'яч точно у сітку. Вже у наступній атаці Бонавентура міг виводити свою команду вперед у двоматчевій дуелі – Хіц продемонстрував феноменальний сейв.

Базель провалив першу половину зустрічі – господарі не завдали жодного удару у площину воріт Терраччано. Втім, це не завадило їм відновити паритет на старті другого тайму. Амдуні отримав передачу у карному майданчику, легко обіграв Ігора та, після точного удару, побіг святкувати гол в обіймах партнерів – 1:1.

Екс-захисник Шахтаря Додо допоміг Фіорентині знову вирватись вперед у матчі. Бразилець виконав навіс до карного майданчика, де захисник Базеля незграбно скинув м'яч у ноги Гонсалеса. Нападник швидко зорієнтувався в ситуації та впевнено оформив дубль.

Під завершення другого тайму "фіалки" штурмували ворота гостей, але вирвати омріяну путівку в основний час їм не судилося. Рахунок двох матчів 3:3. В екстратаймах суперники обмінялись моментами Бонавентури та Бургера. Під час другої п'ятнадцятихвилинки гра була зупинена, адже одному з фанів Фіорентини стало погано прямо на трибунах стадіону.

Суперники готувались до серії післяматчевих пенальті. Проте фінальне слово було за Бараком. Півзахисник витягнув свою команду до фіналу, забивши гол на 120+9 хвилині.

Таким чином Фіорентина крокує до фінального поєдинку Ліги конференцій, у якому зіграє з Вест Хемом. Битва за трофей відбудеться 7 червня у Празі.