"Каноніри" продовжують перегони з Манчестер Сіті за чемпіонство, але вже без Олександра Зінченка. Раніше стало відомо, що український оборонець лондонців вибув до кінця сезону через травму литкового м'яза. Мікель Артета не підтвердив цю інформацію, ба навіть, Зінченко був на тренуванні команди перед матчем з Брайтоном. Втім у заявку на поєдинок Олександр все ж не потрапив. У стартовому складі його замінив резервіст Кіран Тірні.

Команди вже на старті обмінялися блискучими моментами. Хуліо Енсісо пошив у дурні оборону господарів та вистрілив у дев'ятку – Ремсдейл героїчно парирував. За кілька хвилин Едегор пробив поруч зі стійкою.

На екваторі першої половини Арсенал втратив Мартінеллі через травму – його замінив Троссар. Невдовзі після виходу на поле бельгієць струснув поперечку воріт Брайтона. Завіса тайму видалась дуже динамічною. Букайо Сака міг забивати у роздягальню, але після його пострілу м'яч просвистів біля стійки.

По перерві Брайтон покарав "канонірів" за марнотратство. Той-таки Енсісо у воротарському майданчику відгукнувся головою на передачу Еступіньяна. Не сказати, що 168-сантиметровий Хуліо опинився без опіки. Оборонцю лондонців, який стримував форварда, під час епізоду наступили на п'ятку, що аж злетів бутс. Однак арбітр не помітив порушення правил.

Арсенал без Зінченка не зміг нічого протиставити команді Роберто Де Дзербі. Господарям явно не вистачало оригінальності всередині поля, яку створював українець. Троссар привіз гол у власні ворота. Ундав парашутом перекинув беззахисного Ремсдейла. Крапку в матчі поставив Еступіньян – 3:0.

"Каноніри" збільшили відставання від Манчестер Сіті до 4 очок. Оскільки у "містян" ще є матч в запасі, їм достатньо 1 перемоги, щоб оформити чемпіонство. Брайтон стрибає на 6 позицію (58 балів) та претендує на місце в зоні єврокубків – відставання від Ліверпуля складає 4 пункти, але "чайки" провели на один матч менше.