Раніше партенопейці гарантували собі перше чемпіонство за останні 33 роки. Монца перед фінішною прямою дебютного в історії клубу сезону у Серії А комфортно розташувалась всередині турнірної таблиці. Тож поєдинок не мав принципового турнірного значення для обох команд.

Лучано Спаллетті вдався до експериментів у стартовому складі. Так, замість Хвічі Кварацхелії зі стартових хвилин на поле вийшов Алессіо Дзербін, оборонці Мін Че Кім і Джованні Ді Лоренцо також розпочинали матч у запасі. Ротація зіграла злий жарт з новоспеченими чемпіонами.

Дані Мота відкрив рахунок ближче до екватора першого тайму. Наполі статистично не поступався господарям поля, але свої моменти не реалізував. Замбо-Ангісса змарнував найкращу нагоду відзначитись голом, пробивши з меж штрафного – воротар Монци потягнув постріл.

По перерві Спаллетті пішов з козирів – випустив Хвічу. Втім грузинський нападник не надто допоміг команді. Неаполітанці пропустили вдруге ще й від власного гравця Андреа Петаньї, який виступає за клуб Берлусконі на правах оренди.

Лучано повністю замінив провальний правий фланг – на поле вийшли Політано, Распадорі та Ді Лоренцо. Невдовзі до Осімхена на вістрі атаки приєднався Сімеоне, але навіть це не принесло бажаного результату. Наполі завдав шість ударів по воротах Монци у другому таймі, однак Мікеле Ді Грегоріо героїчно зберіг власні ворота "сухими" – 2:0

Наполі гарантовано залишається лідером Серії А – 83 очки. Монца ділить з Фіорентиною та Торіно 8-10 місця (в активі усіх трьох команд по 49 залікових балів).