Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур

Металіст – Зоря – 0:5

Голи: Мизюк, 1 (автогол), Гереро, 10, Шахов 21, Імереков 26, Бражко, 85 (пен.)

Вилучення: Демченко, 32 (Металіст)

Нереалізований пенальті: Булеца, 33

Зоря мала неабияку мотивацію на матч з Металістом. Перемога луганців дозволила б їм відірватись від Динамо на 8 очок та майже гарантувати собі бронзу. У киян залишаться лише примарні математичні шанси повернутись у топ-3.

Натомість Металісту потрібно вигризати очки, аби зберегти прописку в УПЛ. У минулому турі команда Періци Огнєновіча здобула першу перемогу з 15 жовтня, але залишається у зоні вильоту.

Луганці розпочали матч ефектним бліц-кригом, відкривши рахунок приблизно на 30-й секунді. Ралюченко подарував м'яч Булеці на лінії штрафного, той протягнув його ближче до воріт і прострілив – Мизюк зрізав у власні ворота. Герреро подвоїв перевагу гостей на 10-й хвилині. Оборона харків'ян знову провалилася – Русин скинув Едуардо на край карного майданчика, той безперешкодно пройшов вздовж лінії та пробив низом прямісінько у кут.

Металіст підтвердив вольову слабкість перед лідерами та жахливу гру в обороні, яка була помітна ще у матчі з СК Дінпро-1. Зоря забивала стільки, скільки хотіла. Чергова блискавична атака завершилась голом Шахова. Герреро прострілив вздовж воріт, Русин підставив ногу, але влучив у стійку. Євген першим опинився на добиванні. Побиття команди Періци Огнєновіча продовжив Імереков, замкнувши навіс Вантуха головою – 4:0 на 26-й хвилині матчу!

За кілька миттєвостей Максим міг оформлювати дубль, але влучив у стійку. Страждання харків'ян на цьому не завершились Демченко рукою вибив м'яч з воріт після добивання, тож отримав червону та залишив свою команду в меншості. Металісту мало б пощастити хоч у чомусь – Булеца не реалізував пенальті.

По перерві підопічні Огнєновіча оговталися й нарешті завдали першого удару по воротах кривдників. Романюк класно вистрілив здалеку, але Сапутін парирував. Металіст не припинив тероризувати штрафний суперника. Герреро бісиклетою пробивав зблизька – Єрмолов ефектно врятував команду, щоправда, гол і так не зарахували б через положення поза грою у панамця.

Під завісу основного часу Ніколишин привіз другий пенальті, збивши у власному штрафному Погорілого. Бражко реалізував 11-метровий та поставив крапку в матчі – 5:0.

Отже, Зоря (3 місце) відривається від Динамо (4 позиція) на 8 очок та зрівнюється за балами з СК Дніпро-1 (у "спортклубівців" ще є матч в запасі). Металіст залишається у зоні прямого вильоту – 15 сходинка, 22 пункти.