АПЛ.36 тур

Крістал Пелас – Борнмут – 2:0

Голи: Езе, 39, 58

Манчестер Юнайтед – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Марсьяль, 32, Гарначо, 90+5

Астон Вілла – Тоттенхем – 2:1

Голи: Ремзі, 8, Луїз, 72 – Кейн, 90 (п)

Саутгемптон – Фулхем – 0:2

Голи: Вінісіус, 48, Мітровіч, 72

Український захисник Ілля Забарний вперше вийшов на матч елітного дивізіону Англії зі стартових хвилин. Борнмут мав шанс обігнати Крістал Пелас у турнірній таблиці, проте вже в першому таймі Езе засмутив команду українця.

По перерві "орли" продовжили насідати на ворота Нето, а на 59-й хвилині Езе відзначився дублем. "Вишням" не вдалось відквитати бодай один гол, тому фінальний свисток зафіксував остаточний рахунок 2:0. До слова, Забарний провів на полі весь поєдинок. Його клуб продовжує утримувати 14 сходинку з 39 очками, Крістал Пелес йде на 12 місці (43 очки).

Манчестер Юнайтед програв два попередні матчі АПЛ, тому на гру з Вулверхемптоном "червоні дияволи" налаштовувались лише на максимальний результат. Якщо з небезпечним ударом зі штрафного від Фернандеша голкіпер "вовків" впорався, то потягнути удар Марсьяля йому не судилося.

На 90+5 Гарначо поставив крапку у грі – 2:0. Домашня перемога залишила МЮ на 4 місці (66 очок), Вулверхемптон – 13-й (40 очок).

Астон Вілла швидко відкрила рахунок у дуелі з Тоттенхемом. Вже на 8-й хвилині Ремзі відгукнувся на передачу Бейлі та без проблем відправив м'яч у сітку. "Шпори" намагались відновити паритет, проте Сон змарнував свою нагоду, влучивши в стійку, а Кейн ніяк не міг переграти кіпера гостей.

Натомість Астон Вілла подвоїла перевагу, завдяки блискучому виконанню штрафного від Луїза. Під завісу гри Кейн реалізував одинадцятиметровий. На 90+7 Сон ледь не створив сенсацію, але рефері не зарахував його взяття воріт.

Таким чином підопічні Емері зрівнялись з Тоттенхемом (6 місце) за кількістю набраних очок (57), проте розташовуються на сходинку нижче.

Фулхем на виїзді впевнено розібрався з Саутгемптоном завдяки голам Вінісіуса та Мітровіча. Четверта поспіль поразка остаточно позбавила "святих" шансів залишитись в АПЛ. Фулхем піднявся на 9 сходинку та має 51 заліковий бал.