Прімера. Тур 34

Реал Сосьєдад – Жирона – 2:2

Голи: Оярсабаль, 5 (п), Сілва, 24 – Коуту, 37, Стуані, 45+3

Вилучення: Ромеу (Жирона), 87

У першому колі Реал Сосьєдад обіграв Жирону в ефектній перестрілці 5:3. Не розчарували команди фанів і цього разу, принаймні, у першому таймі.

Вже через кілька хвилин після стартового свистка каталонці отримали пенальті у свої ворота, який упевнено реалізував капітан господарів Мікель Оярсабаль. Сосьєдад продовжив тиснути і до середини тайму зумів подвоїти свою перевагу. Лише другий гол у сезоні Ла Ліги забив 37-річна легенда збірної Іспанії та Манчестер Сіті Давід Сілва.

Повіривши, вочевидь, що відправили суперників у нокаут, господарі дозволили Жироні перехопити ініціативу, і Циганков та компанія не змарнували свого шансу. Віктор вже традиційно вийшов у стартовому складі та безпосередньо доклався до першого гола гостей. Півзахисник протягнув м’яч з центру поля, віддав Коуту, який ефектно пробив з кута штрафного майданчика – п’ятий асист Циганкова за Жирону. Невдовзі українець класно пробивав здалеку, але Реміро витяг м’яч з-під поперечки.

Таки зрівняти рахунок каталонцям вдалося у компенсований до першого тайму час. Підопічні Мічела довели реноме однієї з найкращих команд Прімери у розіграші стандартів. Найкращий бомбардир в історії клубу Крістіан Стуані замкнув подачу зі штрафного.

Після перерви ближчими до успіху були господарі – навіть влучили у поперечку, та все ж забити не змогли, навіть попри вилучення Ромеу наприкінці матчу. Віктор Циганков провів на полі увесь поєдинок. Жирона залишилася на сьомій сходинці, а Реал Сосьєдад на четвертій та має 8 очок гандикапу перед Вільярреалом, що зіграв на матч менше.