АПЛ. 36 тур

Лідс – Ньюкасл – 2:2

Голи: Ейлінг, 7, Крістенсен, 79 – Вілсон, 31 (п), 69, (п)

Нереалізований пенальті: Бемфорд, 28

Вилучення: Фірпо, 90+2

Нюкасл за кілька турів до завершення сезону претендує на перепустку в Лігу чемпіонів. Щоправда, у попередньому турі "сороки" потрапили під гарячу руку "канонірів" (0:2). Натомість Лідс відчайдушно бореться за збереження прописки в еліті, маринуючись на передостанньому місці в турнірній таблиці. Новоспечений наставник команди Сем Елардайс перед матчем сказав, що його підопічні зобов'язані брати очки в грі з Нюкаслом.

Але неочікувано саме скромні господарі відкрили рахунок. Капітан Лідса Люк Ейлінг холоднокровно зіграв на добиванні та вивів свою команду вперед. Згодом "павичі" мали змогу ще більше ошелешити суперника. Жоелінтон "привіз" пенальті у ворота Ньюкасла. Виконувати 11-метровий взявся Бемфорд, але Нік Поуп "потягнув" удар.

А вже за лічені хвилини арбітр призначив пенальті у ворота Лідса. Каллум Вілсон свій шанс не протринькав – 1:1.

По перерві захисник "павичів" Фірпо зіграв рукою у власному штрафному – суддя втретє вказав на 11-метрову позначку у цьому поєдинку. Вирок знову чітко виконав Вілсон та вивів Ньюкасл вперед.

Але невдовзі Лідc відновив стату-кво. Крістенсен пробив по воротах Поупа, м'яч після рикошету залетів у сітку. Уже в компенсований час господарі залишилися в меншості, але вилучення Фірпо на результат не вплинуло.

2:2 – нічия, яка, схоже, нікого не задовільнила. "Павичі" не змогли виборсатися із зони вильоту – 17 місце, 31 очко. Нюкасл втратив важливі пункти у запеклій боротьбі за путівку в Лігу чемпіонів. "Сороки" все ще треті – 66 очок.