УПЛ. 26 тур

Динамо – Чорноморець – 2:3

Голи: Ванат, 53, Буяльський, 55 – Єрмаков, 3, Демченко, 11, 71

Кияни у трьох останніх поєдинках в УПЛ здолали Металіст (3:1), Ворсклу (2:1) та Кривбас (1:0) і до цього матчу підійшли на четвертому щаблі в турнірній таблиці. Від Зорі, яка йде третьою, "біло-синіх" відділяли п'ять очок.

Чорноморець у попередньому турі завдав чимало клопоту СК Дніпро-1, але все ж поступився з рахунком 1:2. "Моряки" розташувалися на дев'ятій позиції.

Ця дуель була символічною для Динамо. 13 травня столичний гранд святкує 96 річницю заснування. Водночас цей день має трагічне забарвлення – 21 роковини смерті Валерія Лобановського.

Досить несподівано зустріч значно активніше розпочали гості. Уже в дебюті гри Кузик класно закручував м'яч у дальню "дев'ятку" – Нещерет врятував. Але виявилося, що воротар лише ненадовго відтермінував гол Чорноморця. Той-таки Кузик подав кутовий, Єрмаков виграв другий поверх і головою відправив м'яч у сітку.

Уроків з цього епізоду кияни явно не зробили. Невдовзі "моряки" організували більшість на правому фланзі атаки, Бадібанга зробив вивірений навіс у штрафний майданчик, де Демченко ударом головою подвоїв перевагу одеситів.

З часом Динамо оговталося від "крижаного душу" і притиснуло гостей до воріт. Стовідсоткові нагоди відзначитися мали Ванат та Буяльський, але лідери киян схибили з абсолютно вбивчих позицій. Тож на перерву команди пішли за солідної переваги підопічних Григорчука.

У другому таймі тандем Ванат – Буяльський взявся виправляти катастрофу. Спершу один гол відквитав Ванат. Він обігрався в стінку з Беніто, отримав пас назад і зблизька вразив ворота Паста – 1:2. А вже через дві хвилини Владислав асистував Буяльському – 2:2.

Але "моряки" не знітилися. Нещерет невдало вибив – м'яч дістався Алефіренкові, той відпасував на Демченка, якого не зміг знешкодити Сидорчук, – 3:2.

Після цієї поразки Динамо продовжує відставати на 5 очок від третього місця (50 пунктів).В Зорі матч у запасі. Чорноморець – на дев'ятій позиції (29 пунктів).