"Дякую за надану мені можливість говорити про Україну. Ситуація не змінилася. Війна триває, день за днем ​​гинуть люди, гинуть діти. Це справді важко, але я пишаюся, дуже пишаюся своєю країною та своїм народом. Як і армією. За те, як вона бореться і захищає нас. Пишаюся тим, як країна бореться за демократію.

Я висловив свою позицію ще на початку війни. Жоден російський чи білоруський спортсмен не повинен брати участь у будь-яких спортивних змаганнях, олімпійських чи ні, в будь-якій точці світу, поки не закінчилася війна.

Чому? Тому що це принцип. Чому це принцип для мене, а не для всіх? Поки ми розмовляємо, вони вбивають наших людей, вбивають дітей. Ми боремося за своє виживання, щоб зберегти ім’я України, свою ідентичність, свою мову", – сказав Шевченко у програмі L’Équipe du Soir.

Нагадаємо, Шевченко став першим амбасадором франдрейзингової платформи United24. Також коуч бере участь у різних заходах на підтримку України, щоб показувати світу правду та закликати допомагати нашій державі.