Цього дня Сан-Сіро приймав третє дербі делла Мадонніна у Лізі чемпіонів. Попередні дві дуелі припали на часи Андрія Шевченка. Тоді "россонері" двічі пройшли "нерадзуррі" не без допомоги українця. До слова, Шевченко досі залишається найкращим бомбардиром в історії міланського протистояння з 14 голами в активі. Легенда клубу був присутнім на трибунах.

Однією з головних проблем Мілана перед матчем стала травма головного віртуоза в атаці – Рафаела Леау. Вінгер не встиг відновитися до надважливого поєдинку й відповідно не потрапив навіть у заявку.

Вболівальникам не довелося довго чекати голів. Вже на 8-й хвилині Джеко після розіграшу кутового відкрив рахунок, замкнувши подачу Чалханоглу з кутового. За кілька хвилин Мілан пропустив вдруге. Дімарко протягнув м'яч лівим флангом і віддав передачу на лінію штрафного. Мхітарян безперешкодно отримав м'яч та вийшов на вбивчу позицію – оборона "россонері" буквально розступилась перед вірменином.

"Нерадзуррі" не вгамовувались. Чалханоглу струснув стійку воріт Меньяна, вгативши метрів з 20-ти. Мхітарян опинився першим на добиванні, проте м'яч прилетів точнісінько в кіпера. Калабрія мав чи не найкращу нагоду скоротити відставання. П'яткою замикав простріл Мессіаса з флангу, але не влучив у площину.

Лаутаро міг добити "россонері" ще у першій половині. Отримав м'яч після вкидання з ауту, на краю штрафного пошив у дурні К'яера й Томорі й малював пенальті – арбітр після перегляду відеоповтору вирішив не призначати 11-метровий.

На старті другого тайму міланці обмінялися небезпечними моментами. Тоналі вирізав на Мессіаса, останній увірвався в штрафний та пробивав у дальній кут, але забракло влучності. Страждання господарів не завершились. Бастоні вивів Джеко на побачення з кіпером – Меньян ефектно парирував удар низом.

Черговий штурм від Мілана залишився ударом у стійку від Тоналі. Інтер з комфортною перевагою у два м'ячі дозволив собі грати за рахунком. Зрештою, господарям так і не вдалося відквитати бодай один гол – 0:2.

Додамо, матч-відповідь відбудеться 16-го травня. За ще одну путівку у фінал Ліги чемпіонів поборються Реал Мадрид та Манчестер Сіті. В першому матчі 1/2 фіналу "бланкос" і "містяни" розписали нічию (1:1).