Серія А, 34-й тур

Наполі – Фіорентина – 1:0

Голи: Осімхен, 72

Нереалізований пенальті: Осімхен, 48

До поєдинку 34-го туру "партенопейці" підходили у статусі чемпіонів Серії А сезону 2022/23. У попередньому матчі Наполі достроково гарантував собі Скудетто, тому "юлакитним" залишалось лише насолоджуватись закінченням чемпіонату. Натомість Фіорентині було що доводити, адже команда утримувала 8 сходинку лише з перевагою в один заліковий бал.

Перед грою "фіалки" влаштували для гравців Наполі коридор пошани, проте вже зі стартових хвилин почали тиснути на ворота новоспеченого чемпіона. Гості активніше розпочали першу половину зустрічі, а на 18-й хвилині Йовіч змарнував непогану нагоду, щоб відзначитись – серб з гострого кута не зміг переграти Голліні.

Наполі відповів кволим ударом Ді Лоренцо, з яким без проблем впорався голкіпер. Під завісу першого тайму травмувався Лосано, тому на поле вийшов Кварацхелія.

Після поновлення гри Амрабат регбійним прийомом збив Лоботку у своєму карному майданчику. Вирок з одинадцятиметрової позначки підійшов виконувати Осімхен, проте переграти Терраччано йому не судилося. На 72-й хвилині нігерійський форвард отримав другий шанс. Цього разу йому вдалось відкрити рахунок та записати до свого активу 23 гол у чемпіонаті.

Вирвати нічию міг Куаме – його удав пролетів вище воріт. Зрештою, змінити рахунок суперникам до фінального свистка не вдалось. Після цієї перемоги стадіон імені Дієго Марадони поринув у масове святкування.

Наполі лідирує в турнірній таблиці вже з 83 очками. Фіорентина залишилась восьмою (46 очок).