29 квітня 1990 року Неаполь шаленів – партенопейці вдруге в історії тріумфували у Серії А. Команда Альберто Бігона на Сан-Паоло мінімально здолала Лаціо (1:0), втерши носа Мілану, який в тому сезоні фінішував другим із відставанням у два очки. До завершення ери Дієго Марадони залишався один рік, а до наступного завоювання Скудетто – цілих 33.

Головні зірки Наполі цього сезону – Віктор Осімхен та Хвіча Кварацхелія. Перший – лідирує у бомбардирських перегонах Серії А (22 голи), випереджаючи Лаутаро Мартінеса на 3 забиті м'ячі. З його життя голлівудські сценаристи могли б написати класичну історію сходження мільйонера із нетрів. Осімхен народився у багатодітній нігерійській сім'ї – він наймолодший серед усіх братів та сестер. До слова, прізвище футболіста перекладається як "Бог добрий".

Після вдалого виступу на Кубку світу серед збірних U-17 юним нігерійським талантом, який забив 10 голів у 7 матчах, зацікавилися топові європейські гранди. Віктор відмовив Арсеналу, Барселоні, Інтеру, підписавши натомість контракт з Вольфсбургом.

"У мене було багато варіантів. Барселона, Інтер, Атлетіко Мадрид, Ювентус та інші. Арсенал був хорошим вибором, але не найкращим у той час. Я хотів почати грати, як тільки мені виповниться 18. Я хотів поїхати туди, де мав би змогу інвестувати у свою гру та вдосконалюватися фізично. Вольфсбург показав мені таку можливість"

Далі Осімхен встиг пограти за Шарлеруа та Лілль і врешті у 2020-му опинився у Наполі. Тут форвард заробляє 5 мільйонів євро за рік, фанати присвячують йому пісні... і навіть печуть торти з його зображенням.

Ще одного лідера команди та улюбленця неаполітанської публіки Хвічу називають "Кварадоною". Це прізвисько грузинський талант отримав ще до того, як почав феєрити за Наполі. Річ у тім, що під час підписання контракту з партенопейцями у 2020-му він виконав пісню Life is Life, яку шалено популярною свого часу зробив Марадона.

Уже в перших двох поєдинках за блакитних він оформив хет-трик, підтвердивши, що гучний аванс йому дали не даремно. Загалом вінгер встиг забити 12 м'ячів та оформити 10 асистів у чемпіонському сезоні, який досі триває.

Після оформлення третього Скудетто Неаполь перетворився на суцільний феєрверк. Футболісти плакали від щастя, Спалетті закурив просто на футбольному полі, шалені фанати вкрали у Зєлінскі шорти.

Щоправда, радість від футбольного тріумфу затьмарила трагедія. У якийсь момент натовп вийшов з-під контролю, на вулицях Неаполя зчинилася перестрілка, під час якої поранили 26-річного хлопця. Його госпіталізували, але врятувати життя не вдалося.