Арсенал до цього матчу підходив після жахливої поразки від Манчестер Сіті (4:1), яка відкинула підопічних Артети на друге місце в АПЛ. "Каноніри" не перемагали вже понад місяць. Востаннє це траплялося 1 квітня – тоді вони розгромили Лідс (4:1).

У Челсі справи йдуть, звісно, значно гірше. "Сині" плентаються аж на 12 місці в турнірній таблиці, відстаючи від єврокубкової зони аж на 15 очок. Під час другого приходу Френка Лемпарда вони ще жодного разу не зуміли заробити три пункти у матчі. А їхньою останньою звитягою в АПЛ була перемога над Лестером ще 11 березня.

Українському легіонерові Арсенала Олександрові Зінченку наставник довірив місце у стартовому складі. Натомість вінгер Челсі Михайло Мудрик поєдинок розпочав на лаві запасних.

Уже на 18 хвилині господарі вийшли вперед. Після прострільної передачі Джаки Едегор у штрафному "синіх" розрядив гармату – Аррісабалага дотягнувся дом'яча кінчиками пальців, але не зумів завадити йому потрапити в сітку. Невдовзі цей тандем відзначився знову, оформивши фактично копію попереднього голу – 2:0. Чотирнадцятий забитий м'яч Едегора в АПЛ у цьому сезоні.

Ще до перерви "каноніри" довели рахунок до розгромного. Удар Джаки заблокували оборонці Челсі, але на добиванні вдало зіграв Жезус – 3:0.

У другому таймі підопічним Лемпарда вдалося відквитати один гол – дебютним голом за Челсі відзначився Мадуеке. На 71-й хвилині свій шанс отримав Мудрик. Натомість Зінченка через дві хвилини після виходу Михайла на полі замінив Тірні. За відведений йому час Олександр віддав 58 точних пасів (90%), виграв 5 єдиноборств, але 8 разів втратив володіння м'ячем.

До слова, Мудрика трибуни зустріли із докором. "Тобі треба було перейти в Арсенал", – заспівали фани "канонірів" на адресу українського вінгера.

У підсумку – 3:1. Команда Зінченка повертає собі місце на вершині АПЛ, випереджаючи Манчестер Сіті на 2 очки. Однак у хлопців Гвардіоли аж два матчі в запасі. Натомість Челсі застряг на 12 позиції. Це 6 поразка "синіх" поспіль у всіх тунірах.