"На початку війни, можливо, потрібно було ухвалювати рішення, які допомогли б зупинити вторгнення росії. Ми спортсмени, ми не маємо прямого впливу на те, що відбувається в Україні, але водночас ми – публічні люди й маємо подавати приклад. Я вважаю, що всі повинні сказати, що ми проти війни. Ось що дійсно важливо. Те, що відбувається в Україні – неправильно.

В ухваленні спільних рішень багато хаосу, тому що залучено багато організацій – ATP, WTA, ITF і Grand Slam, які приймають свої власні рішення, що робить усе більш заплутаним. Зрозуміло, що мета різних федерацій – створити гарну атмосферу в роздягальні. У центрі уваги має бути допомога українським гравцям, а не те, що відбувається з росіянами та білорусами", – сказала Свьонтек Marca.

Нагадаємо, що найкраща тенісистка світу з перших днів повномасштабної війни активно допомагає українцям та всіляко підтримує їх. Свьонтек також зазначала, що не підтримує повернення атлетів з росії та білорусі до міжнародних змагань. Однак, як атлетка вона не може багато на що вплинути і має намагатися виступати якнайкраще у будь-яких умовах.