"Дуже хороші відносини були у мене з Петраковим. Та, напевно, і в усіх хлопців. Але потім, коли він став тренером збірної, була одна ситуація. Якихось гравців він відпустив, якихось не відпустив.

Зателефонував мені: "Фіма, хочеш грати за збірну?" Я відповів: "Та звісно, Васильовичу. У чому питання взагалі". Якраз був товариський матч з Чехією. Я приїхав. Питав у Де Дзербі, здається, тоді наші відносини ще трішки попсувалися, бо він мені поставив таке питання: "Як сам вважаєш, що для тебе важливіше: тренуватися з нами в клубі чи грати за збірну?" Відповів, що хочу грати за збірну. І все, забрав бутси та навіть поїхав з тренування.

Зараз розумію, що це не дуже коректно – питати, чи хочу їхати. Відправте листа – та й на тому все. Клуб вирішить, їхати чи ні. Я приїхав на базу, забрав бутси. Прибув у збірну, потренувався кілька днів, потім був матч з Чехією. Я відсидів на заміні. Хоча він мене питав: "Хочеш грати?" Я думав, що вийду на поле в товариському матчі.

Ось така вийшла ситуація: я пішов на конфлікт з Де Дзербі, щоб зіграти за збірну. І не тренувався нормально, і не зіграв ні хвилини. Опинився у такому скрутному становищі", – розповів Юхим Конопля в інтерв'ю Брутальному футболу.