Бундесліга, тур 29

Байєр Леверкузен – РБ Лейпциг – 2:0

Голи: Гложек, 40, Амірі, 86 (п)

Вилучення: Собослай, 86

Суперники ведуть напружену боротьбу у чемпіонаті Німеччини. Байєр прагнув перемогти принципового суперника на своєму полі та наблизитись до нього у турнірній таблиці Бундесліги.

Перша половина зустрічі була доволі скупою на небезпечні моменти. Лейпциг намагався тиснути на суперника, проте до гольових моментів справа не доходила. На 32-й хвилині захисник леверкузенців Інкап'є потужно пробив з досить пристойної дистанції – його удар взяла на себе поперечина.

Гості вийшли вперед вже під завісу першого тайму. Андріх в дотик вивів Діабі на вільний простір, а той відпасував в центр карного майданчика. Гвардіол не встежив за Гложеком, який без зайвої обробки відправив м'яч у сітку воріт.

По перерві гості змарнували чудову можливість – Вернер з вигідної позиції не влучив по м'ячу, а удар Нкунку заблокували захисники. На 85-й хвилині Собослай у своєму карному майданчику грубо зупинив забігання Фрімпонга та отримав другу жовту. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Амірі.

Таким чином, Байєр святкує перемогу 2:0 та підіймається на 6 сходинку (47 очок). РБ Лейпциг залишився на 5 місці з 51 заліковим балом.