АПЛ, 32 тур

Ньюкасл Юнайтед – Тоттенхем – 6:1

Голи: Мерфі 2, 9, Жоелінтон, 6, Ісак, 19, 21, Вілсон, 67 – Кейн, 49

Борнмут – Вест Хем – 0:4

Голи: Антоніо, 5, Лукас, 12, Райс 43, Форналс, 72

Ньюкасл вже на 2-й хвилині шокував Тоттенхем. Жоелінтон без особливого спротиву продерся до центру карного майданчика і пробив у дальній кут – Льоріс впорався з ударом, проте на добиванні вдало зіграв Мерфі. За кілька хвилин Жоелінтон вибіг на побачення з французьким голкіпером та подвоїв перевагу "сорок".

Вже на 9-й хвилині Мерфі довів рахунок до розгромних 3:0, а протягом наступних атак дублем встиг відзначитись Ісак. Найгостріший епізод Тоттенхема у першому таймі був за участі Гаррі Кейна – англієць в дотик пробивав з меж карного майданчика, проте м'яч просвистів в лічених сантиметрах від стійки.

Зрештою, капітан "шпор" після поновлення гри підтвердив свій статус топ-нападника. Кейн самотужки протягнув м'яч, ефектно обіграв суперника і, ударом з гострого кута, відквитав один гол. На 66-й хвилині на полі з'явився Вілсон, який першим же дотиком забив шостий гол "сорок".

У паралельному поєдинку між Борнмутом та Вест Хемом події відбувались не менш динамічно. Ілля Забарний традиційно розпочав поєдинок на лаві для запасних. Його команда пропустила вже на старті першої половини зустрічі – Антоніо відзначився ударом головою після навісної подачі зі штрафного.

На 12-й хвилині гол до свого активу записав бразилець Пакета, а до перерви Деклан Райс продовжив приниження Борнмута, відзначившись на добиванні. На екваторі другого тайму ефектний гол п'ятою забив Форналс, та закінчив побиття команди Забарного. Українець у цьому матчі участі так і не взяв.

Гольова феєрія дозволила Ньюкаслу повернутись на третє місце АПЛ (59 очок), скинувши Манчестер Юнайтед завдяки кращій різниці голів, проте "червоні дияволи" мають ще один матч в запасі. Тоттенхем залишається поза топ-4 з 53 очками.

Вест Хем перегнав Борнмут та закріпився на 13 сходинці з 34 очками. Команда Забарного опустилась на 15 місце (33 очки).