УПЛ. Тур 22

Динамо – Шахтар – 1:1

Голи: Андрієвський, 82 – Степаненко, 12

"Гірники" підходили до Класичного з серію з дев’яти поспіль матчів без поразок у Прем’єр-лізі та першою сходинкою турнірної таблиці. Динамо розташувалося лише на четвертій позиції з відставання від Шахтаря у 12 балів.

Розпочали матч принципові суперники без особливого атакувального ентузіазму, втім, донеччанам вдалося знайти гол буквально на рівному місці. На 12-й хвилині Степаненко отримав м’яч від Судакова і вирішив пробити з понад 30-ти метрів. Постріл вийшов не те щоб гарматним та й летів м’яч по центру воріт, але Нещерет несподівано не зумів впоратися з ударом. Заради справедливості варто відзначити, що огляд 21-річному воротарю дещо закрив Траоре, але грубої помилки Руслана це не скасовує. Цей гол став лише другим для Степаненка у сезоні.

Забивши, Шахтар віддав м’яч під контроль киянам, але підопічним Луческу мало що вдавалося попереду аж до останніх хвилин тайму. Шанс зрівняти рахунок перед самісінькою перервою створив Беніто. Нігерієць увірвався до штрафного та пробив, поціливши у Ракицького. Від захисника м’яч відскочив до Волошина, але від удару Назара донеччан ефектним сейвом врятував Трубін.

Після цього епізоду VAR ще перевіряв, чи не зіграв Ракицький рукою, але на пенальті кияни таки не дочекалися.

Після перерви Динамо мали по кілька непоганих підходів, але до справді небезпечних моментів не доходило – то Буяльський не розбереться, що робити у штрафному майданчику, то Ванат не зможе прийняти м’яч при потенційному виході віч-на-віч. Шанс "біло-синім" подарував автор голу у їхні ворота – Тарас Степаненко сфолив проти Царенка перед своїм карним майданчиком. Виконувати штрафний взявся Андрієвський і блискуче поклав м’яч у ворота від поперечки – без шансів для Трубіна. Олександр відзначився вперше з 2020 року.

Шахтар на 7 очок випереджає Зорю і на 8 – СК Дніпро-1. Щоправда, у дніпрян на два матчі менше, ніж у конкурентів. Динамо залишилося четвертим.